Om Flickorna Kanold

Med smaken i sinnet

 

Jag äter med alla sinnen, kan känna smaken genom att bara titta på en pralin. Jag måste vara nöjd med hur den ser ut, annars vill jag inte ens äta den. 

När Jag luktar på den kommer bilderna; arrakstonen i en romtryffel kan ge mig en resa till Jamaica och till människrona som lever där, i romens ursprungliga sammanhang. Doften är magisk. Den tunga kakaon som slår igenom för mig helt lugn. Jag biter i den, försiktigt. Tar mig igenom chokladskalet som knäcks vid mitt bett men som samtidigt är så tunt att jag snabbt kommer in i själva upplevelsen. Där lyfter den ljusa chokladen fram den jamaicanska romen. Allt är precis som det ska. Det råder ingen tvekan om vad tryffeln smakar. Chokladsmaken dröjer sig kvar, den växer - och räcker länge. 

Njutningen av smakerna som smälter samman i munnen är en upplevelse som stannar kvar, jag fylls av tillfredsställelse. Och jag är nöjd. Av detta vill jag dela med mig. 

I hela mitt liv har jag haft mitt hjärta i olika kök. I min barndom samlades hela familjen kring matlagningen och måltiderna, som var oerhört viktiga. Efter gymnasiet utbildade jag mig till kock i London och sedan var jag verksam som krögare i Göteborg under några år. När jag erbjöds att ta över liten chokladbutik med egen tillverkning i källaren tvekade jag inte. Jag öppnade Flickorna Kanold 1998 och min resa i kakaons magiska värld tog sin början. Då hade jag egentligen aldrig ätit riktigt bra choklad och inte heller förstått vad jag hade gått miste om. Det är ingen självklarhet att ha ätit kvalitetschoklad, men när man väl får smaka förstår man. Skillnaden mellan bra och dålig choklad är svindlande. 

 

Jeanna Kanold
Chocolatiére


 


 

Vill du veta mer om våra produkter?

Vår choklad

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.